Serveis socials

Què ofereix l’oficina de Serveis Socials?

L'Ajuntament  de Palmera a través de l'equip de Serveis Socials de la Mancomunitat de Municipis de La Safor, presta diversos serveis de benestar social, l'objectiu dels quals és millorar la qualitat de vida del nostres veïns.

Preguntes freqüents

Tràmits  Discapacitats /Tercera edat/ Dona / Familia i menors /Altres
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Programes bàsics

Els serveis socials generals constitueïxen l'estructura bàsica del sistema públic de serveis socials, per mitjà de la prestació d'una atenció integrada i polivalent dirigida a tota la població, articulada a través d'actuacions preventives, assistencials  i rehabilitadores, en un àmbit primari, amb caràcter universal i gratuït.
 

  • Servei d'Informació, Orientació i Assessorament Tècnic, dirigit a tots els ciutadans i ciutadanes per a informar-los, orientar-los i assessorar-los sobre els seus drets, de l'exercici dels mateixos i dels recursos socials adequats per a resoldre les seues necessitats.{C}
  • Servei d'Ajuda a Domicili, amb l'objectiu de facilitar la permanència de la persona en el seu nucli familiar o de convivència.{C}

  • Programes de Cooperació Social,per a impulsar i fomentar la iniciativa social, l'associacionisme i el voluntariat social.

  • Programes de Convivència i Reinserció Socialorientats a promoure la convivència social i familiar, així com a possibilitar la integració en la comunitat.

  • Programes d'Oci i Temps Lliure.Programes que tindran per objectiu l'atenció de les necessitats més bàsiques, mitjançant la gestió de les prestacions econòmiques.

  • Programes de Prevenció i Reinserció Socialque tindran com a objectiu el desenvolupament de la intervenció social en persones o grups d'alt risc que necessiten ajuda per a la prevenció dels seus conflictes i la seua inserció personal en el medi social.

Programes específics

  • Programa d’Absentisme Escolar i Habilitats SocialsEs tracta d'un taller coordinat amb diversos centres educatius de la comarca. Una educadora social dels Serveis Socials de la Mancomunitat de Municipis de la Safor treballa amb els menors absentistes per recomanació dels professors de cada centre educatiu. L'objectiu és evitar l'absentisme escolar entre els alumnes i reforçar els seus coneixements. 
  • Programa de suport a l’estructura i dinàmica familiar  Busca ajudar les famílies a resoldre les seues dificultats, no sols des del punt de vista de la falta de recursos socials, sinó també, i de forma especial, en l'àmbit de les relacions entre tots els membres de la família. L'objectiu és el de millorar les condicions de la família des del punt de vista psicosocial. Açò, sens dubte, significa, mobilitzar les necessitats i recursos interns del sistema familiar, en relació amb l'entorn social del que forma part i del qual podrà utilitzar recursos en benefici seu.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31